El Museu d’Art de Sabadell (MAS) exposa, fins al 17 de juliol, els dibuixos originals que Xavier Nogués va crear per il·lustrar l’edició del Bestiari de Joan Oliver. En una paret s’exposa el Diplodocus i el Pingüí, que són obres que conserva el MAS, procedents del darrer despatx que Oliver ocupà a la travessera de les Corts de Barcelona. Aquestes obres s’exhibeixen com a Joies del Museu des del Dia Internacional del Museus.

MAS1 MAS3

 

 

 

Però els dibuixos van acompanyats d’11 obres més: el Cérvol, Conill, Ase, Zebra, Vaca suïssa, Ós blanc, Girafa, Papagai, Griva morta, Tortuga i Arna, tots fets el 1937 amb ploma o llapis sobre paper, procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El de Pere Quart, és considerat el bestiari contemporani més destacat de les lletres catalanes. El poeta sabadellenc va beure d’un dels gèneres de tradició medieval més reconegut per fer una sàtira del món que ens envolta a partir del seu enginy descrivint la nostra fauna. El dia 5 de juliol, al pati del Museu d’Art, en Miquel Desclot en llegirà alguns versos i parlarà de la tradició dels bestiaris.

Avui es poden trobar dues edicions diferents del Bestiari a les llibreries del nostre país, recull editat per primera vegada el 1937.

Podeu sentir una entrevista sobre aquesta exposició aquí: https://soundcloud.com/radiosabadell/la-caixa-de-pandora-578-de-com-el-bosco-continua-essent-un-misteri. En aquest àudio hi intervé Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell, en el programa de La caixa de Pandora de Ràdio Sabadell, conduït pel periodista Albert Beorlegui.