Gairebé 800 persones van omplir el dimecres 30 de novembre la platea i el primer pis del Teatre La Faràndula a Sabadell, per gaudir de l’espectacle Al capdavall som bàrbars, amb el qual es tancava tot un any ple d’activitats, organitzades per nombroses entitats i persones a Sabadell, per commemorar el 30è aniversari de la mort de Joan Oliver, i recuperar i valorar la seva obra.

Foto de Lídia Coll

Aquest acte, organitzat per la Comissió Any Joan Oliver, va ser volgudament popular, començant pel seu finançament, que va ser possible gràcies a les aportacions fetes per centenars de persones i entitats a la plataforma TotSuma. També s’ha volgut remarcar el vessant més reivindicatiu del poeta i dramaturg sabadellenc.

De la mà del conductor de l’acte, Josep Julien, es van desgranar les cinc grans etapes de la vida de Joan Oliver a partir de càpsules teatrals, poètiques i musicals. Es va comptar amb la participació del cor Vakombà, El Petit de Cal Eril, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Carlota Olcina, Bernat Quintana, Toni Xuclà, Gemma Humet, Txell Sust, Guillamino, Quico Pi de la Serra, Lu Rois, Joana Vilapuig, Mireia Vilapuig, Maria Roca, Al Galliner, Teatre Sant Vicenç, TIC Escènic, Enric Casasses, Blanca Llum Vidal, Martí Sales, Núria Martínez-Vernis, Vicenç Altaió, Josep Pedrals, Roc Casagran, Pau Llonch, Ignasi Riera i Sílvia Oliver –filla del poeta. A més, es va poder veure un vídeo de Sílvia Pérez Cruz cantant les Corrandes d’exili, i la veu en off de l’actor Jordi Boixaderas recitant el poema Cent anys de Joan Maragall, de Pere Quart, d’on es va treure justament el títol de l’espectacle.


Reportatges gràfics:

Lluís Brunet – assaig
Lluís Brunet – assaig general
Lluís Brunet – Al capdavall som bàrbars
Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez – Al capdavall som bàrbars

Recull de premsa:

Ràdio Sabadellhttp://www.radiosabadell.fm/Noticies/L-obra-de-Joan-Oliver-pren-vida-a-la-Farandula
La tornadahttp://www.latornada.cat/ca/en-directe-53/homenatge-popular-a-pere-quart
iSabadellhttp://www.isabadell.cat/sabadell/cultura/homenatge-popular-a-joan-oliver/
NacióSabadellhttp://www.naciodigital.cat/sabadell/noticia/9272/sabadell/es/rendeix/al/llegat/joan/oliver
8TV (1 h 49 min): http://www.8tv.cat/8aldia/8-al-dia-amb-josep-cuni/8-al-dia-30-nov-2016/
Telenotícies TV3: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/artistes-de-diverses-generacions-i-origens-units-per-lhomenatge-a-joan-oliver/video/5635278/
Entrevista a Sílvia Oliver a TV3http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/a-la-tertulia-22-del-301116-hem-recordat-joan-oliver-amb-la-seva-filla-silvia/video/5634931/